Wegens het grote aantal bestellingen is het op dit moment drukker dan normaal. Wij streven er naar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Gratis op maat gezaagd

Voorraad producten leverbaar 3-5 werkdagen

Welkom bij Voordeligkunststof.nl!

Vul onderstaand je e-mailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!


Nieuws
Posted in

Kunststof platen voor buiten: Welke zijn geschikt?

In ons assortiment vind je een heleboel verschillende soorten kunststof. Deze kunststofsoorten hebben allemaal verschillende eigenschappen, je zou kunnen zeggen dat voor ieder kunststof project een geschikt stukje kunststof te vinden moet zijn. Wij kunnen je vast op weg helpen met het vinden van de geschikte kunststofsoort voor jouw project.

In samenwerking met:

Waar moet een kunststof plaat voor buiten aan voldoen?

Om een zo mooi en duurzaam mogelijk resultaat te krijgen voor jouw kunststof project, kijken we naar de eigenschappen van de kunststofsoort om op die manier de juiste keuze te kunnen maken. Bij kunststof platen die ook voor buiten geschikt zijn, kijken we naar een aantal eigenschappen: is de kunststofplaat UV-bestendig, is het vochtafstotend of juist vochtopnemend, is het krasbestendig en op welke manieren is het te monteren? 

Al deze overwegingen nemen we mee, we bekijken de toepassing en aan de hand van de eigenschappen kiezen we de perfecte kunststof plaat uit voor jouw project. Er zijn maar weinig opties waarbij je kunststof niet kan gebruiken. We zijn erg benieuwd hoe we je kunnen helpen!

Welke soort kunststof geschikt voor buiten?

In ons assortiment vind je heel veel verschillende soorten kunststoffen. Kunststoffen als Polycarbonaat (ook wel Lexan), Acrylaat (ook wel plexiglas), HDPE, HMPE en HPL (ook wel Trespa of volkern) zijn geschikt voor buitentoepassingen. 

Voor de meeste toepassingen rondom huis wordt met name gebruik gemaakt van HPL, plexiglas en polycarbonaat. Lees hier meer over HPL en de verschillen met Trespa.

De buitentoepassingen van HDPE, HMPE en POM-C (ook wel Delrin) zijn met name in de technische sector te vinden. Denk aan tankbouw, chemische industrie en nog meer. Ook voor de agrarische sector zijn platen als HDPE zeer geschikt.

Weerbestendige kunststof platen voor buiten

Weerbestendige kunststof platen worden met name gekenmerkt door een hoge UV-bestendigheid. Dit betekent dat de kunststof platen goed tegen zonlicht kunnen, ze verkleuren niet snel en blijven ondanks de eventuele warmte keurig op maat. 

Een voorbeeld van deze UV-bestendige platen zijn met name de polycarbonaat platen. Ook acrylaat (ook wel plexiglas genoemd), zijn prima toepasbaar voor buiten oplossingen.

Toepassingen van kunststof platen voor buiten

Kunststof platen voor buiten zijn geschikt voor een heel aantal verschillende soorten toepassingen. Zo is kunststof erg geschikt voor de afwerking van en in je huis. Denk aan de afwerking van een terrasoverkapping, boeidelen rondom je huis, ramen, en nog veel meer. Zelfs zwembaden zijn perfect te maken van kunststof. Ook de technische kunststoffen zijn geschikt voor rondom je huis. Denk aan afwerkingen in je tuin, kunststof plantenbakken (geheel op maat te maken) of nette opbergruimtes voor buiten. Ook een afscheiding voor verschillende perkjes in je tuin is perfect te maken met bijvoorbeeld HDPE. 

Ook de technische markt kunnen we met ons assortiment meer dan goed bevoorraden. Zo is HDPE erg geschikt voor de tankbouw en de chemische industrie. 

Benieuwd of je jou kunnen helpen? Vraag dan nu een offerte aan of neem een kijkje in ons assortiment. 

De kunststof platen die niet geschikt zijn voor buiten, zijn bijvoorbeeld PVC schuim, polystyreen en PVC. We raden je af om deze materialen voor een permanente buiten oplossing te gebruiken. Deze platen zijn meer geschikt voor bijvoorbeeld binnen oplossingen. Deze worden veel gebruikt in de reclamewereld.

Kunststof in plaats van hout voor buiten

Waarom zou je kiezen voor kunststofpanelen, als hout ook een optie is? Kunststof is over het algemeen veel onderhoudsvriendelijker en duurzamer. Als je het geschikte materiaal kiest, blijft het langer mooi en ben je vaak met een schoonmaakbeurtje af van het onderhoud. Moet het toch vervangen worden? Dan zijn kunststofpanelen over het algemeen wat handzamer dan zware houten balken of massieve planken. Dat maakt dat het sneller vervangen is, het er langer mooi uit blijft zien en ook nog eens makkelijk te recyclen is. Wij zien alleen maar pluspunten!

Volg ons:
Boven

WINKELMAND 0

ONLANGS BEKEKEN 0