Wegens het grote aantal bestellingen is het op dit moment drukker dan normaal. Wij streven er naar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Gratis op maat gezaagd

Voorraad producten leverbaar 3-5 werkdagen

Welkom bij Voordeligkunststof.nl!

Vul onderstaand je e-mailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!


Nieuws
Posted in

Wat is HPL?

HPL staat in de markt ook wel bekend als Trespa of Volkern. Bij Voordeligkunststof.nl gebruiken we met name de benaming volkern. Er zit geen enkel verschil in HPL, Trespa of Volkern, Trespa is namelijk een merknaam.

In samenwerking met:

Wat is HPL precies?

HPL is een afkorting van High Pressure Laminate. Het is opgebouwd uit meerdere lagen die samengeperst, oftewel gelamineerd, worden onder hele hoge druk. Hierdoor ontstaan super dichte, harde en vormvaste platen. Ook wel genoemd: HPL

Door het toevoegen van de toplaag, is dit materiaal niet allen hard en vormvast, maar is het ook nog eens weersbestendig en kan het goed tegen UV-stralingen. 

Daarom wordt dit materiaal vaak gebruikt voor bijvoorbeeld gevelreclame, gevelbekleding, boeidelen en andere afwerkingen op en rondom huis.

Wat zijn toepassingen van HPL?

Naast dat het materiaal weersbestendig is, is het ook nog eens heel makkelijk te onderhouden en bevestigen. HPL houdt namelijk geen vuil vast. Hierdoor is materiaal niet alleen voor buiten geschikt, maar is het ook geschikt voor binnentoepassingen in hygiënische omgevingen. Denk dan aan ziekenhuizen of fabrieken waar levensmiddelen geproduceerd worden.

HPL bevestigen

HPL, of Trespa, is heel gemakkelijk te bevestigen. Zo kan je deze plaat zowel monteren met montagekit als bijvoorbeeld met Trespa schroeven. Deze trespa plaat kan je gemakkelijk zelf bewerken, zagen, frezen, boren en kitten is geen enkel probleem. Na bewerking kunnen er wat scherpe randjes ontstaan rond de plaat. Met een fijnkorrelig schuurpapiertje of afbraammesje zijn deze echter snel behandeld.

HPL als vervanging van hout

HPL wordt tegenwoordig heel veel gebruikt als vervanging voor massief hout. Voor een klein gedeelte bestaat HPL zelf ook uit hout. De kern is namelijk opgebouwd uit geperste lagen houtvezels, vermengd met hars. Deze lagen worden samengeperst en afgewerkt met een toplaag, et voila: een plaat die duurzamer, krasvaster en weersbestendiger is dan hout!

HPL platen bij voordeligkunststof.nl

Bij Voordeligkunststof.nl zagen we jouw boeidelen, gevelbekleding of andere HPL-toepassing op maat. Ook kunnen wij dit materiaal frezen of vast voorboren zodat het straks direct de gevel op kan. 

Benieuwd welke kleuren, diktes en afmetingen nog meer te verkrijgen zijn? Stuur ons een mail via info@voordeligkunststof.nl en we doen er alles aan om jou te helpen met jouw HPL-klus. 

Let op, dit materiaal wordt geleverd zonder beschermfolie. De platen hebben van zichzelf een toplaag voor bescherming tegen krassen, echter zijn deze niet geheel kraswerend. Bij levering controleren we op krassen.

Volg ons:
Boven

WINKELMAND 0

ONLANGS BEKEKEN 0