Wegens het grote aantal bestellingen is het op dit moment drukker dan normaal. Wij streven er naar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Gratis op maat gezaagd

Voorraad producten leverbaar 3-5 werkdagen

Welkom bij Voordeligkunststof.nl!

Vul onderstaand je e-mailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!


Nieuws
Posted in

Wat is dibond?

Dibond is een kunststof plaat die veel gebruikt wordt in de kunststof wereld. Niet iedereen weet alleen wat voor soort kunststof het nu precies is. Wij leggen het je uit.

In samenwerking met:

Waar bestaat dibond uit?

Dibond is een uit drie lagen opgebouwde sandwich plaat. Het bestaat uit twee buitenlagen van aluminium, met daartussen een binnenlaag van polyethyleen (PE). De PE-laag is dus de kernlaag. 

In de markt kent Dibond een heleboel verschillende namen zoals alupanel, aluminium sandwich of bijvoorbeeld imagebond. Het grootste verschil tussen deze verschillende soorten, is met name de naam. Dit zijn merknamen, wel worden ze in verschillende fabrieken vervaardigd, dus kan er een kwaliteitsverschil in zitten. Dit is minimaal. Ook neemt het materiaal nauwelijks vocht op en stoot het vuil af. Dat maakt dat dit materiaal heel veel gebruikt wordt in zowel de bouw, de chemische industrie als in de technische industrie.  

Toepassingen van dibond

Dibond wordt in heel veel verschillende sectoren en toepassingen gebruikt. Het is zowel toepasbaar voor binnen oplossingen als buitenoplossingen. Dit maakt dus dat dibond UV-werend en waterdicht is. Denk voor mooie dibond toepassingen bijvoorbeeld aan standbouw, lichtreclame, interieurafwerkingen of gevelreclame.

Zo is dibond bijvoorbeeld uitermate geschikt om je keukenkastjes of keukenwand op te pimpen! Voor een klein budget krijgt je keuken weer een compleet nieuwe look en feel.

Door het gebruik van aluminium, is het plaat materiaal zeer licht van gewicht. Daardoor is het heel makkelijk te monteren. Monteren gaat heel gemakkelijk door de kunststof plaat bijvoorbeeld te schroeven, maar dibond laat zich ook zeer goed lijmen of kitten.

Door het lichte gewicht, zijn ook grote plaatoppervlaktes makkelijk te hanteren. De zwaarste plaat weegt maar 6,5 kilo per vierkante meter.   

Bewerken van dibond

Dibond, of alupanel, is heel makkelijk zelf te bewerken. Denk aan onder andere zagen, knippen, buigen, frezen, lijmen en boren. 

Dibond is ook een erg populair gebruikt materiaal bij reclamemakers, het is een uitermate geschikt materiaal voor zowel gevelreclame (denk aan boeidelen en logo’s) als bijvoorbeeld bedrukking. Dibond borden worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld sponsoring langs sportvelden. 

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: mooie foto’s aan de wand, gedrukt op een heel licht en dun materiaal. Heel vaak wordt hiervoor dibond gebruikt, de glanzende kant geeft een chique uitstraling. Liever de matte kant bedrukken? Geen probleem, dibond is van alle markten thuis. 

Onderhoud van alupanel

Dibond is ook erg makkelijk in het onderhoud, vanwege de gladde oppervlakte laag is het gemakkelijk schoon te houden. Let wel op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, gewoon wat water met een beetje groene zeep is voldoende.

Dibond is in verschillende diktes en kleuren te bestellen. Denk aan bijvoorbeeld zwart en wit, maar ook groen, rood, blauw en geel zijn verkrijgbare kleuren. Wil je het helemaal chique maken? Bestel dan dibond in koper, goud, brons of zilver kleur.

Kunststof platen bestellen bij Voordeligkunststof

Ben je op zoek naar andere soorten kunststof, zoals bijvoorbeeld HMPE, Trespa of PVDF? Bij voordeligkunststof hebben wij alle soorten kunststof voor je klaar liggen. Wij helpen je graag met de keuze voor de perfecte kunststof plaat voor je klus.

Volg ons:
Boven
WINKELMAND 0
ONLANGS BEKEKEN 0