Wegens het grote aantal bestellingen is het op dit moment drukker dan normaal. Wij streven er naar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Gratis op maat gezaagd

Voorraad producten leverbaar 3-5 werkdagen

Welkom bij Voordeligkunststof.nl!

Vul onderstaand je e-mailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!


HDPE
Posted in

Het verschil tussen HDPE en HMPE

Misschien heb je er wel eens van gehoord: PE. Dit is de meest gebruikte kunststofsoort, het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de flesjes waar je shampoo in zit in de supermarkt. Bij Voordeligkunststof.nl gebruiken we voornamelijk HDPE en HMPE. Maar wat is het grote verschil tussen HDPE en HMPE? Wij leggen het je graag uit!

In samenwerking met:

Het verschil heeft te maken met een grotere dichtheid moleculen.

Hoe groter de dichtheid moleculen, hoe sterker en groter de slijtageweerstand is van de plaat.  Zowel HDPE als HMPE heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, dat betekent dat het beschikt over goede glijeigenschappen. Ook neemt het materiaal nauwelijks vocht op en stoot het vuil af. Dat maakt dat dit materiaal heel veel gebruikt wordt in zowel de bouw, de chemische industrie als in de technische industrie.  

Maar waar kun je HMPE of HDPE nu nog meer voor gebruiken?  

Zoals je misschien al eens hebt vernomen of gelezen, is onze fabriek uitstekend ingesteld op het bewerken van alle soorten kunststoffen.  

HMPE

Ook HMPE laat zich bij ons in de fabriek goed bewerken. We gebruiken HMPE voornamelijk voor bijvoorbeeld stootranden, transport toepassingen en oprijplaten. Maar wist je dat ook kunststofsnijplanken heel populair zijn? Deze worden gemaakt van HMPE, het is zeer geschikt voor de voedingsmiddelen industrie. Daarnaast zijn de snijplanken ook nog eens gemakkelijk schoon te maken in bijvoorbeeld de vaatwasser.  

HMPE laat zich minder goed lassen dan HDPE.  

Kunststof platen HMPE
HDPE kunststof plaat

HDPE

Bij HDPE kun je denken aan lassen, frezen, boren en zagen. Wat er dan zowel gemaakt wordt van HDPE bij ons in de fabriek? Denk aan een HDPE zwembad, opslagtanks of leidingwerk.

SPECIFICATIE VERSCHILLEN

HMPE

 • Taai
  Taai
 • Slagvast
  Slagvast
 • Chemische bestendigheid
  Chemische bestendigheid
 • Levensmiddelen geschikt
  Levensmiddelen geschikt
 • Gericht hechting van materialen
  Gericht hechting van materialen

HDPE

 • Taai
  Taai
 • Slagvast
  Slagvast
 • Chemische bestendigheid
  Chemische bestendigheid
 • Levensmiddelen geschikt
  Levensmiddelen geschikt
 • Gericht hechting van materialen
  Gericht hechting van materialen
 • Vochtafstontend
  Vochtafstontend

Zoals je misschien begrepen hebt zijn de verschillen tussen HMPE en HDPE minimaal. Het ligt geheel aan de toepassing en aan de bewerking welke van de twee de beste keuze is. We helpen je graag met deze keuze. Neem contact met ons op en wij zorgen dat jouw idee werkelijkheid wordt, met de juiste kunststof!  

HMPE

HMPE is een bekende kunststof in de technische en industriële markt. Dit materiaal wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door machinebouwers. Veel onderdelen van machines worden namelijk gemaakt van HMPE, dat komt omdat het erg taai en slagvast is. Ook wordt het veel gebruikt als bijvoorbeeld glijstrippen en slijtstrippen. De meest populaire toepassing met dit materiaal zijn de snijplanken. Ondertussen hebben we bij Voordeligkunststof.nl al heel wat kunststof snijplanken mogen ontwerpen én produceren. Wil je HMPE zelf graag bewerken? Dat raden wij in eerste instantie af, onze tip: win advies in bij een professional!

Benieuwd naar het complete assortiment van HMPE of wilt u meer weten van dit product? Bekijk dan onze producten! Komt u er niet helemaal uit dan kan u altijd bij een van onze medewerkers via onze klantenservice.

HDPE

Dit is een bekende kunststof in de technische en industriële markt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de installatietechniek, met HDPE-leidingwerk, maar ook de chemische industrie is bekend met deze kunststof. Zo wordt er van dit materiaal bijvoorbeeld tanks en opslagboxen gemaakt. Maar waar het materiaal nog het meest geschikt voor is, en waar wij bij Voordeligkunststof.nl ook ruime ervaring in hebben, zijn de HDPE zwembaden! 

Benieuwd naar het complete assortiment van HDPE of wilt u meer weten van dit product? Bekijk dan onze producten! Komt u er niet helemaal uit dan kan u altijd bij een van onze medewerkers via onze klantenservice.

Volg ons:
Boven

WINKELMAND 0

ONLANGS BEKEKEN 0