Wegens het grote aantal bestellingen is het op dit moment drukker dan normaal. Wij streven er naar om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Gratis op maat gezaagd

Voorraad producten leverbaar 3-5 werkdagen

Welkom bij Voordeligkunststof.nl!

Vul onderstaand je e-mailadres in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!


Acrylaat

Het verschil tussen Plexiglas en Lexan

Je kent het wel, de plexiglas schermen die je tijdens de corona-periode in alle winkels hebt gezien. Maar wist je dat deze niet alleen maar van plexiglas gemaakt worden? Ook lexan is een hele populaire heldere kunststofplaat. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?  We nemen je mee…  

In samenwerking met:

Acrylaat bestellen

Plexiglas

Plexiglas is de meest bekende kunststof onder de heldere kunststoffen. De officiële benaming van plexiglas is acrylaat. Deze kunststofsoort bestaat uit een combinatie van aceton, methanol, waterstofcyanide en zwavelzuur. Dat klinkt giftig hè? Het zijn ook giftige stoffen, maar door het productieproces is het eindproduct, de plexiglas plaat dus, onschadelijk.  

Plexiglas wordt vaak gebruikt als bijvoorbeeld vervanging van glas, het is namelijk 30 keer (!) zo slagvast als glas.  

Plexiglas laat zich heel makkelijk bewerken, daarom is het ook een populaire kunststofsoort bij doe-het-zelvers. Maar wist je dat ook wij plexiglas platen heel goed kunnen bewerken?  

Zo hebben we de mogelijkheid om plexiglas in onze eigen fabriek te zagen, boren, frezen, buigen (warm), lijmen, bedrukken, bestickeren en laseren.

Heb jij een tof idee met plexiglas?

Laat het ons weten, onze vakmannen staan graag voor je klaar om jouw idee werkelijkheid te laten worden!  

Heb je vast wat inspiratie nodig? Nou we hebben wel wat ideetjes met plexiglas. Denk aan heldere bijzettafels, heldere afschermingen, een speciaal op maat gemaakt aquarium, heldere displays, bloemenvaasjes en nog heel veel meer…  

polycarbonaat helder

Lexan

De officiële benaming van de lexanplaat is polycarbonaat. In vergelijking met plexiglas, is polycarbonaat (of lexan) nog slagvaster. Het wordt dan ook veel gebruikt in de technische markt. Denk aan bijvoorbeeld machine afschermingen en veiligheidsbeglazing.  

Ook zit er verschil in de bewerkingsmogelijkheden van lexan ten opzichte van plexiglas. Zo kan polycarbonaat niet gelaserd en bestickerd worden. Dit materiaal kan je dan weer wel lassen, in tegenstelling tot plexiglas.  

In onze fabriek zijn we compleet ingericht om polycarbonaat te bewerken, in huis kunnen we polycarbonaat zagen, boren, frezen, lassen, lijmen, warm én koud buigen.  

Wil jij bijvoorbeeld extra afscherming voor jouw overkapping, zodat je ook lekker buiten kan blijven zitten als het wat kouder wordt? Dan is polycarbonaat heel geschikt! Polycarbonaat, of lexan dus, is wel 250 keer slagvaster dan glas. Daarnaast heeft het brandklasse 1 en is dus ook nog harstikkeveilig!  

SPECIFICATIE VERSCHILLEN

Plexiglas

 • UV Bestendig
  UV Bestendig
 • Vochtbestendig
  Vochtbestendig
 • Dubbelzijdige beschermfolie
  Dubbelzijdige beschermfolie
 • Goed te bewerken
  Goed te bewerken
 • Goede lichtdoorlaat
  Goede lichtdoorlaat
 • Chemische bestendigheid
  Chemische bestendigheid
 • Levensmiddelen geschikt
  Levensmiddelen geschikt
 • Hygiënisch
  Hygiënisch
 • Niet krasbestendige
  Niet krasbestendige

Lexan

 • UV Bestendig
  UV Bestendig
 • Vochtbestendig
  Vochtbestendig
 • Dubbelzijdige beschermfolie
  Dubbelzijdige beschermfolie
 • Goed te bewerken
  Goed te bewerken
 • Slagvast
  Slagvast
 • 200x sterker dan glas van dezelfde dikte
  200x sterker dan glas van dezelfde dikte
 • Vandalismebestendig
  Vandalismebestendig
 • Brandklasse B1
  Brandklasse B1
 • Niet krasbestendige
  Niet krasbestendige

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact op met ons. We denken graag met je mee!

PLEXIGLAS

De officiële benaming van plexiglas is PMMA of acrylaat. Dit materiaal heeft een hele chique uitstraling en wordt dus vaak gebruikt voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of kunst. Naast dat het er heel netjes uitziet, is Acrylaat ook nog eens ontzettend sterk! Plexiglas is redelijk makkelijk te bewerken,

Benieuwd naar het complete assortiment van Plexiglas of wilt u meer weten van dit product? Bekijk dan onze producten! Komt u er niet helemaal uit dan kan u altijd bij een van onze medewerkers via onze klantenservice.

LEXAN

Polycarbonaat staat in de markt ook wel bekend als Lexan. Dit materiaal is erg veelzijdig. Zo wordt het gebruikt in de reclame markt, voor zuilen of beglazing. Maar, omdat dit materiaal zo ontzettend slagvast en sterk is, wordt het ook gebruikt als bijvoorbeeld een beveiligingskap bij machines. Lexan is, in vergelijking met plexiglas, makkelijker te bewerker.

Benieuwd naar het complete assortiment van Lexan of wilt u meer weten van dit product? Bekijk dan onze producten! Komt u er niet helemaal uit dan kan u altijd bij een van onze medewerkers via onze klantenservice.

Volg ons:
Boven
WINKELMAND 0
ONLANGS BEKEKEN 0